Blogg

I måndags fick jag äntligen hem mitt paket med Ghostlight. Och lite fler saker! Jag älskar verkligen att Poets of the Fall har en webshop som minst sagt är fullproppad med saker. Min plånbok är dock inte lika nöjd, haha! Jag har inte kommit in i det här med bloggande än riktigt. Måndagen for förbi fort, och likaså gjorde tisdagen. Men nu, till slut, kan jag skriva lite mer om Ghostlight.Jag passade på att köpa en bundle full med saker - t-shirten med det röda trycket, skivan och den signerade bilden - och en del saker till. Och efter att ha lyssnat på Ghostlight i snart en vecka är jag glad över att jag gick lite overboard (hehe) i shoppingen.


I förra inlägget skrev jag att Lust for Life, Firedancer och Weaver of Dreams var de låtar jag hade fastnat mest för. Nu känner jag att jag MÅSTE lägga till Sounds of Yesterday också. Markos röst slår mig med häpnad i den sistnämnda, och jag älskar melodin. När jag lyssnar på Sounds of Yesterday vill jag bara blunda och bara vara. Och njuta av en låt som har stor chans att bli en av mina absolut mest omtyckta låtar med Poets.


Jag har lyssnat på Poets sedan 2010. Det går inte en enda dag utan att jag tänker på deras musik. För mig känns som mer än "bara" musik. Allt känns så himla genomtänkt, varenda låt har en kombination av text och musik som är så självklar att jag aldrig tröttnar. Jag ska ge Ghostlight min fulla uppmärksamhet den här veckan, och efter det ska låtarna in i mina stora Poet-spellista på Spotify (som även innehåller Old Gods of Asgards låtar). Kanske lyckas jag hitta ännu fler samband mellan de nya låtarna och de gamla.

Idag är dagen äntligen här. Poets of the Fall släpper idag sitt nionde album Ghostlight. Jag förhandsbokade skivan (och lite fler saker) men den hann tyvärr inte komma fram till idag. Så jag får den nästa vecka. Jag kan ju åtminstone lyssna på låtarna på Spotify, men jag är ändå ledsen över att paketet inte hann komma fram idag. Jag hade planerat att plugga låttexterna och mysa i mina nya tröjor. Dagen blev inte som jag hade tänkt mig.Här är en bild från precis innan premiärlyssningen. Fullt redo att skriva ner mina första intryck av de nya låtarna.


Weaver of Dreams var den låt som jag var mest nyfiken på utifrån titeln. Och jag gillade den verkligen! Firedancer var en starkt start och satte ribban skyhögt för de följande nio låtarna (och så påminde den ju så mycket om Daze). Mitt helhetsintryck av Ghostlight är att den känns lite ”tyngre” än de tidigare albumen vad gäller den övergripande stämningen, men den känns samtidigt väldigt mycket Poets. Jag kommer inte ha svårt att hitta nya favoritlåtar bland dessa tio direkt! Lust for Life, Firedancer och Weaver of Dreams är de jag fastnat mest för än så länge. Det ska bli kul att blicka tillbaka på mina anteckningar om ett par veckor och se om de första intrycken lever kvar.

Jag fortsätter att hoppas och drömma om att kunna se Poets of the Fall live på den kommande turnén - jag saknar att se och höra dem live.

Ååh, snart är väntan över! Imorgon släpps äntligen Poets of the Falls nionde album Ghostlight. Jag väntar med spänning på att mitt paket ska komma till Sverige. Jag vet inte hur många tårar det blir imorgon om jag inte hinner få det innan helgen. Som tur är går det ju så klart att lyssna på hela albumet på Spotify - men jag vill ju kunna bläddra i häftet med låttexterna samtidigt! Och ha på mig en av mina nya, snygga Ghostlight-tröjor också, så klart.


När Temple of Thought släpptes år 2012 fick jag hem skivan dagen innan den släpptes. Den här gången hade inte direkt lika mycket tur! Men än är inte dagen över - och förhoppningsvis är paketet åtminstone i Sverige innan jag går och lägger mig.


Hur det än blir med paketet väntar imorgon en hel dag med ny musik från mitt älskade Poets of the Fall.