• Mlie

Pepparkaksbak och julpynt

Min favorittradition så här vid juletid är familjens årliga pepparkaksbak. Sedan jag var liten har vi bakat dessa goda kakor på hemmagjord deg - i början bakade vi hemma hos mormor och morfar, men när de blev äldre flyttade vi hem bakandet till min mamma. Det kan vissa år vara svårt att styra upp så att vi alla som vill baka kan träffas samtidigt eftersom alla syskon har flyttat hemifrån. Men vi har alltid kunnat lösa det. Det här året gav mamma förslag på ett datum, och det visade sig att alla kunde den dagen! Sedan kom nya restriktioner i och med pandemin så vi fick göra det bästa av situationen. Medan det bakades med den hemmagjorda degen hos mamma bakade jag och Andreas årets kakor på färdigköpt deg och var med och pratade med de andra via videochatt. Inte optimalt, men det gick bra det med! Vi fick improvisera och sätta upp lite lådor som stöd för plattan. Hoppas verkligen att vi kan baka som vanligt nästa år.

Här har vi årets färdiga pepparkakor!


När degen tagit slut och bordet hade städats passade vi på att smygstarta lite med julpyntet här hemma.

En liten gran med små granar i - alldeles för gulligt!


Vi satte upp mer pynt än så här, men det här var det jag ville dela med mig av. Den här julstjärnan är ju så vacker! Nu är vårt hem redo för december.

Senaste inlägg

Visa alla

Idag är dagen äntligen här. Poets of the Fall släpper idag sitt nionde album Ghostlight. Jag förhandsbokade skivan (och lite fler saker) men den hann tyvärr inte komma fram till idag. Så jag får den n

Ååh, snart är väntan över! Imorgon släpps äntligen Poets of the Falls nionde album Ghostlight. Jag väntar med spänning på att mitt paket ska komma till Sverige. Jag vet inte hur många tårar det blir i